Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335T

Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335T

Postby ninguno » 29 May 2015, 03:47

Hi! I'm having some issues with AMPr12 in my Argosy HV335T, hope someone could help. I'm using the recommended theme (vrtn).

1) Wifi doesn't work (my wifi usb dongle is Zonet ZEW2546 802.11N). Access points are shown, so I suppose the wifi usb dongle is recognized, but after putting password it says "Testing ...", and after a while it doesn't connect.

lsmod show this for my player

Code: Select all
~ # lsmod
8712u 386832 0 - Live 0xc0256000
ufsd 624720 1 - Live 0xc01bc000
sata_mars 22080 1 - Live 0xc008d000
libata 55696 1 sata_mars, Live 0xc0097000
venus_ir_new 13376 5 - Live 0xc005e000
x_io 3408 0 - Live 0xc005c000
ohci_hcd 21904 0 - Live 0xc0064000
ehci_hcd 43552 0 - Live 0xc006b000
cifs 284288 0 - Live 0xc00b9000
venus_gpio 10032 1 - Live 0xc0058000


I think Farvoice recommend me by private message to add the driver to my /usr/local/etc/rcS so i put the following line in that file but it doesn't connect either (maybe i didn't understand him right).
/sbin/modprobe /lib/modules/2.6.12.6-VENUS/kernel/drivers/net/wireless/amp/rtl8712/8712u.ko

Here is the full /usr/local/etc/rcS just in case
Code: Select all
#!/bin/sh

#ifconfig eth0 192.168.0.9 netmask 255.255.0.0
#route add default gw 192.168.20.254

#/sbin/modprobe ide-cd
dd if=/Test.fat of=/dev/rd/0
mount -t vfat /dev/rd/0 /mnt/rd
swapon /mnt/rd/swap.img

# rc.init patch
/usr/local/etc/rc.start

/sbin/modprobe sata_mars&
[b]/sbin/modprobe /lib/modules/2.6.12.6-VENUS/kernel/drivers/net/wireless/amp/rtl8712/8712u.ko[/b]

ln -s /dev/cdroms/cdrom0 /dev/cdrom0
ln -s /dev/cdrom0 /dev/dvd
ln -s /mnt/dvdvr /dev/dvdvr

# This variable tells DvdPlayer the firmware URL for internet updating
LIVEUPDATE_URL=
DEFAULT_AP_DIR=/usr/local/bin

if [ -f $DEFAULT_AP_DIR/DvdPlayer ] && [ -x $DEFAULT_AP_DIR/DvdPlayer ] ; then
        cd $DEFAULT_AP_DIR
        if [ -f /usr/local/sbin/RootApp ] && [ -x /usr/local/sbin/RootApp ] ; then
                echo 'Running dvdplayer with RootApp'
                /usr/local/sbin/RootApp DvdPlayer &
        else
                echo 'Running dvdplayer'
                ./DvdPlayer &
        fi
else
        /etc/dvdplayer/script/run_tail
fi

echo 2 /tmp/hdd/volumes/HDD1/ > /sys/realtek_boards/misc_operations


I'm missing some configuration maybe?

I must say that before using vrtn theme, i tried HD2, and with that theme the wifi usb works ok.

2) Second issue, is with power/shutdown states. After shutting down the gui, I can't power on the player again. The only way is to disconnect it from ac power, and then power on again.
I already check the "Actions on Power" module as the FAQ suggest, trying to use both Mele and Xtreamer settings (Farvoice told me that those players have a similar behaviour) but it doesn't seems to go to shutdown state properly, cause after shutting down the GUI, the disk continue spinning and the front led light blinking.
Just in case it helps, I ask Argosy support and they told me this about the power states of the HV335T player.
Code: Select all
Argosy HV335T power cycle has 3 states. Power Off-Standby-Power On. The HV335T Realtek player has an MCU (SONIX 8 bit) that handle IR, LED and Power. The HV335T UI code communicate with MCU. They use password by I2C. The power procedure is this one

step 1. MCU get IR trigger and power on everything.
step 2. MCU let LED be blinking and get the command from UI when UI finish booting. MCU let LED continus lighting. MCU will check if is Argosy's UI.
step 2.1. UI pick a random number and convert to a hex code and send to MCU.
step 2.2. MCU check the hex code from its embedded table and send a response hex code to UI.
step 2.3. UI check if both code could be match or do MD5 comparsion.
step 3. MCU let the LED be dark and light once when user press remote controller.
step 4. UI get the POWER OFF and finish spindown HDD and let MCU go to sleeping mode.
step 5. User press the POWER key of remote controller and MCU will wake up and go to step 1.

As your unit continue blinking after power on the gui, i think is not entering in the power on mode correctly, it remains in step 2, and because of that you can't shutdown the unit properly, and then power on again.


Anyone has found a fix for this or has a player with similar behaviour?

3) Last issue, I can't get analog audio output (sound through HDMI works ok when testing in other TVs). The FAQ suggest that could be related to power settings, but as I say I already tried using Mele and Xtreamer in "Actions on Power" module and doesn't seem to work.

Thanks in advance to all of you! Hope I'm clear with the issues
Argosy HV335T (amp_r12_vrtn) - Wifi USB Dongle Zonet ZEW2546 - Router Cisco WRT54GL (DD-WRT firmware)
ninguno
 
Posts: 9
Joined: 02 May 2015, 16:52
Location: Argentina

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby FarVoice » 29 May 2015, 07:51

linux has two commands for load module: insmod <path> and modprobe <name>, ie in your case:
/sbin/insmod /lib/modules/2.6.12.6-VENUS/kernel/drivers/net/wireless/amp/rtl8712/8712u.ko
/sbin/modprobe 8712u
the second imho is more correct
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby ninguno » 30 May 2015, 04:09

Thanks Farvoice! You're right, after setting
/sbin/modprobe 8712u
Wifi starts ok, also after reboot!! So issue 1) is resolved :)

About issue 3), I discover after setting the volume the highest I can in the TV, that there is analog output sound, but it's very very low. I was trying to read this related thread in the russian forum
viewtopic.php?f=36&t=1753 (post viewtopic.php?f=36&t=1753&hilit=gpio+dir&start=20#p35859)

But don't understand if there is a solution or not.

This is the default GPIO output with AMPr12 in HV335T
Code: Select all
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00010110 00001000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110111 01110111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011110 00000000


I tried to run GPIO with the original argosy firmware to compare, but unfortunately the command is not available.
Argosy HV335T (amp_r12_vrtn) - Wifi USB Dongle Zonet ZEW2546 - Router Cisco WRT54GL (DD-WRT firmware)
ninguno
 
Posts: 9
Joined: 02 May 2015, 16:52
Location: Argentina

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby FarVoice » 30 May 2015, 10:18

In original FW you must install moServices and hwtool module.
And them scan gpio.
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby ninguno » 30 May 2015, 20:49

Hi Farvoice thanks again for your response, didn't know i can install moServices keeping my original firmware. Just to be sure and to not break my player, I only need to follow the procedure shown here, right?
https://sites.google.com/site/farvoice/install_en

Or that procedure is only for Asus OPlay?
Argosy HV335T (amp_r12_vrtn) - Wifi USB Dongle Zonet ZEW2546 - Router Cisco WRT54GL (DD-WRT firmware)
ninguno
 
Posts: 9
Joined: 02 May 2015, 16:52
Location: Argentina

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby Pokrass » 30 May 2015, 21:20

Please read FAQ before asking.
And dont overquote please.
IconBIT HDS7L Fw: AMP_r12 GUI: VRT
iNeXT HD1 W Fw: X3D_Series_V4.0.2b160406
User avatar
Pokrass
 
Posts: 3128
Joined: 18 Mar 2012, 04:18
Location: Плюк. Планета № 215 в Тентуре галактики "Кин-дза-дза" в Спирали.

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby ninguno » 31 May 2015, 02:08

Hi Pokrass, sorry my bad.

I manage to install moservices and hwtool with original firmware, here is gpio output for it (argosy firmware d2.40).
Code: Select all
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 10000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 10000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000110 10000000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110111 11111111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011110 10000000


Here the gpio output for amp_r12 base install
Code: Select all
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00010110 00001000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110111 01110111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011110 00000000


As I see differences are in 31,71,73,75 and 76.

Running this commands on AMP_r12, I manage to get same gpio output as original argosy firmware.

Code: Select all
~ # gpio 73 1
get GPIO:49 = 0
set GPIO:49,1
~ # gpio 76 1
get GPIO:4C = 1
set GPIO:4C,1
~ # gpio 76
get GPIO:4C = 1
~ # gpio 75
get GPIO:4B = 0
~ # gpio 31 1
get GPIO:1F = 0
set GPIO:1F,1
~ # gpio 71 1
get GPIO:47 = 0
set GPIO:47,1
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 10000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 10000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000110 10000000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110111 11111111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011110 10000000


But analog sound still doesn't work. Just in case i tried to run them one by one with the same result (no analog audio/too low).
I think gpio 71 has something to do with the front led, cause after switching to 1 (gpio 71 1) it stops blinking.

I also tried to read again this russian thread where I think they talk about hv335t and sound
viewtopic.php?f=36&t=1753
Unfortunately online translators doesn't seem to translate very well, so i don't know if there is a solution in that thread for the analog audio problem for my player.

Just to be sure, after switch gpio codes, I don't need to reboot player, right?
Thanks in advance
Argosy HV335T (amp_r12_vrtn) - Wifi USB Dongle Zonet ZEW2546 - Router Cisco WRT54GL (DD-WRT firmware)
ninguno
 
Posts: 9
Joined: 02 May 2015, 16:52
Location: Argentina

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby FarVoice » 31 May 2015, 08:15

I saw a difference in 31 and 71 only. Other gpios is result of aPower.
On amp_r12 disable aPower module ( chmod -x /usr/local/etc/rc.init/S01aPower.sh ) and reboot player. And get gpio table.

And try
gpio 72 1
gpio 72 0
gpio 70 1
gpio 70 0
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby ninguno » 01 Jun 2015, 04:31

You're right after switching off aPower module (chmod -x /usr/local/etc/rc.init/S01aPower.sh), only 31 and 71 are different (I think 71 is related to front led).

Here is the output
Code: Select all
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000110 00000000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110111 01111111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011110 00000000


I run your commands but still no analog audio. Here is the trace (command and gpio table).
Code: Select all
~ # gpio 72 1
get GPIO:48 = 1
set GPIO:48,1
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000111 00000000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110111 01111111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011111 00000000
~ # gpio 72 0
get GPIO:48 = 1
set GPIO:48,0
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000111 00000000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110110 01111111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011110 00000000
~ # gpio 70 1
get GPIO:46 = 1
set GPIO:46,1
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000111 01000000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110110 01111111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011110 01000000
~ # gpio 70 0
get GPIO:46 = 1
set GPIO:46,0
~ # gpio
    .  63-56 . 55-48  . 47-40  . 39-32  . 31-24  . 23-16  . 15-8   .  7-0
dir  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
inp  10000000 00111100 10111000 00000000 00000000 00000000 00000101 00000000
out  00000000 00000000 00011000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000
    . 127-120. 119-112. 111-104. 103-96 . 95-88  . 87-80  . 79-72  . 71-64
dir  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000111 01000000
inp  00000000 00000000 00000011 11000000 01100111 11111111 11110110 00111111
out  00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00011110 00000000


I tried sound after each command just in case, but no analog audio.

The Audio configuration on AMP_r12 is the default
-HDMI Output: No Device
-SPDIF Outpu: LPCM
-Surround Sound: Don't care

I also tried the "Force 2-ch dowminx codecs" but still no luck.
Argosy HV335T (amp_r12_vrtn) - Wifi USB Dongle Zonet ZEW2546 - Router Cisco WRT54GL (DD-WRT firmware)
ninguno
 
Posts: 9
Joined: 02 May 2015, 16:52
Location: Argentina

Re: Wifi, audio and power issues with AMPr12 in Argosy HV335

Postby FarVoice » 01 Jun 2015, 07:29

in topic viewtopic.php?f=36&t=1753 people press MUTE in original fw and after that gpio 70 was set to 1. I thought that it is an audio gpio :( Could you repeat his actions and get a gpio maps?
And get a DvdPlayer log. Do the next:
Code: Select all
stopall
cd /usr/local/bin
./RootApp
./DvdPlayer

After these commands, you will get a log of the DvdPlayer in telnet session. I'm interested in the log from the time you press MUTE. Maybe it does have some mention of gpios or /dev/tts/1
ASUS O!Play R1 (amp_r12_vrtn), xTreamer Pro (amp_r12_vrt), xTreamer Prodigy (iNeXT 2.14 r2), IconBIT HDR12L (amp_r12_vrt), 3Q F425HW (xds42gl_7725_r3), MyGica A11 (mygica_m3_20121222)
User avatar
FarVoice
Администратор
 
Posts: 8573
Joined: 03 Sep 2010, 01:27
Location: Russia, Moscow

Next

Return to About moServices

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest